Интересни статии

  • Ризици од развој на хипертензија. Симптоми на различни степени на хипертензија. Какви компликации предизвикува болеста? Како да се лекува хипертензијата?
    7 Декември 2023
  • Високиот крвен притисок поради хипертензија бара промени во животниот стил и регулирање на исхраната. Употребата на диуретици и антихипертензивни лекови помага во нормализирање на индикаторите.
    29 Ноември 2023