Упатство за употреба Cardione

Cardione треба да се зема 1 таблета 2 пати на ден

Cardione е нов лек за хипертензија, кој го намалува крвниот притисок, ја зголемува васкуларната еластичност, помага во нормализирање на нивото на шеќер и холестерол во крвта и ја стабилизира церебралната циркулација.

Упатство за употреба

Таблетите Cardione спаѓа во групата на биолошки активни суплементи со природен состав. Упатството за употреба содржи препораки за тоа како да се користи лекот:

  • Со дијагностицирана хипертензија - една таблета 2 пати на ден, наутро и навечер.
  • За спречување на кардиоваскуларни заболувања и артериска хипертензија - 1 таблета на ден.
  • Неопходно е да се пие лекот со доволна количина на вода.
  • Јадењето во никој случај не влијае на ефектот на лекот.

Апчиња Cardione - изборот на терапевти и кардиолози во Македонија

Природен препарат со природни состојки е индициран за постојан висок крвен притисок, проблеми со мали периферни и големи садови. Агентот е индициран за употреба како независен лек и како компонента на комплексна антихипертензивна терапија - Cardione е добро комбиниран со други антихипертензивни лекови, не предизвикува антагонизам.

Индикации

Контраиндикации

Главоболка

Индивидуална нетолеранција

Чувство на гадење

Возраст помала од 18 години.

Нарушувања на меморијата

Бременост

Болка во пределот на срцето

период на лактација

Раздразливост, анксиозност

Алергија на компоненти

Нарушувања на сонот

Зголемено потење

Мерки на претпазливост

Таблетите Cardione добро се поднесуваат и немаат несакани ефекти. Луѓето кои се чувствителни на компонентите на лекот и имаат историја на алергиски реакции треба да го земаат лекот за висок крвен притисок со претпазливост.